Monipuolista palvelua lähiapteekistasi

Jokaisen oston yhteydessä annamme tietoa hankkimistasi lääkkeistä, jotta käytät niitä oikein ja turvallisesti. Voit mielellään kysyä lisää lääkkeiden sivuvaikutuksista sekä niiden yhteisvaikutuksista muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Kerromme myös, mihin lääkekorvauksiin olet oikeutettu ja miten sinun tulee toimia korkeiden lääkekustannusten yhteydessä. Muista, että vanhat ja tarpeettomaksi jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä – voit jättää ne apteekkiisi.

Käytä lääkkeitä oikein ja turvallisesti

Käyttääksesi lääkettäsi oikein ja turvallisesti sinun tulee tietää siitä seuraavia asioita:

  • mihin tarkoitukseen lääkettä käytetään
  • miten se vaikuttaa kehossasi
  • kuinka kauan sitä tulee käyttää
  • otetaanko sitä säännöllisesti vai ainoastaan tarpeen mukaan
  • mitä sivuvaikutuksia sillä mahdollisesti on
  • mitä epätoivottuja vaikutuksia sillä voi olla, jos sitä otetaan muiden lääkkeiden kanssa

Kaikki nämä seikat on syytä tietää niin reseptilääkkeistä kuin reseptittömistä lääkkeistäkin. Muista aina mainita kaikki käyttämäsi lääkkeet, myös luontaistuotteet. Noutaessasi lääkkeesi meiltä kerromme mielellämme lisää yllä mainituista asioista.

Vanhojen ja tarpeettomaksi jääneiden lääkkeiden vastaanottaminen

Vanhat ja tarpeettomaksi jääneet lääkkeet ovat vaarallista jätettä, ja ne on palautettava apteekkiin. Lääkkeet voi palauttaa pakkauksissaan. Elohopeaa sisältävät kuumemittarit sekä jodia sisältävät lääkkeet (Jodix-tabletit, Betadine-liuokset tai -salvat) on pakattava erikseen.

Lääkeainetta vielä sisältävät ruiskut sekä esitäytetyt ruiskut ovat lääkejätettä, ja ne tulee toimittaa apteekkiin. Tyhjät käytetyt ruiskut ja tyhjät insuliinikynät, joista neula on poistettu, voidaan hävittää energiajätteenä. Neulat luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja tulee viedä apteekkiin. Taivuta käytettyä neulaa esim. pöytää vasten. Kerää neulat muoviastiaan (mehupulloon tai pikkuleipärasiaan).

Ota yhteyttä